Definita cuvantului metropolă
METRÓPOLĂ, metropole, s. f. 1. Nume dat marilor orașe ale lumii (de obicei capitale de state), 2. Oraș sau stat antic, considerat în raport cu coloniile sale. 3. Stat considerat în raport cu coloniile sale. [Acc. și: metropólă] – Din fr. métropole.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu metropolă
PERIMETRÍTĂ s.f. (Med.) Inflamație a membranei care învelește uterul. [Cf. fr. périmétrite]. Vezi definitia »
MÓDĂ s. f. 1. fel de a se îmbrăca, de a se purta etc., particular unei anumite epoci; gust, preferință la un moment dat pentru un anumit fel de a se îmbrăca. 2. magazin de ĕ = magazin de pălării de damă sau de accesorii pentru îmbrăcămintea femeiască; jurnal (sau revistă) de ~ = publicație care cuprinde modele de haine. (< it. moda, germ. Moda, fr. mode) Vezi definitia »
MANÍȘCĂ, maniște, s. f. (Înv.) Plastron (brodat), de obicei de culoare albă, la cămășile bărbătești. – Din rus. manișka. Vezi definitia »
SERVOFRÂ'NĂ s. f. mecanism având rolul de a amplifica forța de frânare a unui sistem tehnic. (după fr. servofrein) Vezi definitia »
cavă, cave s. f. (cart.) sumă de bani pe care jucătorul de pocher este obligat s-o prezinte partenerilor de joc înainte de începerea partidei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z