Definita cuvantului elitism
ELITÍSM s. n. teorie care susține rolul determinant al elitelor în mișcarea istorică și în conducerea societății; teoria elitelor. ◊ politică, sistem care vizează formula elitelor. ◊ tendința de a avea în mod conștient o artă pentru elite. (< fr. élitisme, engl. elitism)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu elitism
PANÍSM s. n. adorarea naturii. ◊ stare de toropeală edenică, expresie a indiferenței senine a firii și a vitalismului expresionist. (< Pan + -ism) Vezi definitia »
NOMADÍSM s. n. 1. viață nomadă a unui grup, a unei populații etc. 2. sindrom patologic la unii psihopați, care se manifestă prin instabilitate a domiciliului. (< fr. nomadisme) Vezi definitia »
ANARHÍSM s. n. 1. concepție, mișcare social-politică extremistă care neagă necesitatea statului și formele lui de organizare, a ordinii și disciplinei sociale în general. 2. stare de anarhie. (< fr. anarchisme, rus. anarhizm, germ. Anarchismus) Vezi definitia »
ANALATÍSM s. n. proprietate optică a stadimetrului și a taheometrelor de a da direct prin citire distanța de la centrul aparatului foto la mira vizată. (< fr. anallatism) Vezi definitia »
CROMATÍSM s.n. 1. Calitate a razelor albe de a se putea descompune în raze de culori diferite. ♦ Aberație cromatică. 2. Caracterul cromatic al unei melodii. [< fr. chromatisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z