Definita cuvantului elodion
ELODIÓN s. n. instrument muzical asemănător armoniului, pe care l-a precedat. (< fr. élodion)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu elodion
antemión s.n. (arhit.) Ornament spiral în formă de frunze și flori de lotus (< germ. Anthemion) Vezi definitia »
DIAPAZÓN s. n. 1. mic instrument de oțel în formă de U, care, vibrând, produce un singur sunet pur (la), etalon pentru acordare sau pentru a se „da tonul”. ♦ a fi la același ~ cu cineva = a fi la aceeași dispoziție, în aceeași stare sufletească cu cineva. 2. ambitus. 3. model-tip de hașuri la standardizarea trasării grosimii hașurilor. 4. (tehn.) ~ de dimensiuni = interval dintre valorile maxime și minime ale dimensiunilor unor piese standardizate. (< fr. diapason) Vezi definitia »
ADDISON [ædisn], Joseph (1672-1719), scriitor și publicist englez. Împreună cu R. Steele a perfecționat eseul literar, dîndu-i o adresă satiric-moralizatoare și un stil sobru, remarcabil prin finețe și vervă. Vezi definitia »
SAXOFÓN s. n. instrument muzical de suflat, din alamă, cu muștiuc și clape, îndoit la capăt, pe principiul clarinetului. (< fr. saxophone) Vezi definitia »
pole position expr. (pub.) 1. (în sport) prima poziție de pe grila de start a unui concurs de automobilism sau motociclism, ocupată de sportivul care a obținut cel mai bun timp la antrenamente. 2. postură de favorit a unui politician intrat în cursa electorală. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z