Definita cuvantului emascula
EMASCULÁ vb. I. tr. a castra. II. tr., refl. a face, a deveni impotent. (< fr. émasculer)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu emascula
REAMBALÁ vb. I. tr. A împacheta din nou. [cf. fr. remballer]. Vezi definitia »
MODULÁ vb. I. tr. 1. A exprima ceva prin inflexiuni ale vocii; a schimba tonul, inflexiunile vocii; a ritma, a cadența. 2. A modifica amplitudinea, frecvența sau faza unei oscilații armonice. [< fr. moduler, cf. lat. modulari]. Vezi definitia »
PROFILÁ, profilez, vb. I. 1. Refl. A ieși în evidență; a se reliefa, a se contura. 2. Tranz. A stabili obiectivul de bază al producției unei întreprinderi, al activității unei instituții, organizându-le în mod corespunzător. 3. Tranz. A lamina un drug de metal, dându-i un profil uniform pe toată lungimea lui. ♦ P. gener. A fasona, a prelucra un obiect sau un material pentru a-i da un anumit profil. – Din fr. profiler. Vezi definitia »
MASÁLA s. Amestec indian de condimente, realizat adesea din peste 20 de mirodenii prăjite și râșnite, cele mai cunoscute variante fiind garam-masala (= „amestec iute”) și tandoori-masala, de culoare roșie-oranj, utilizat pentru condimentarea preparatelor gătite în tandoori (cuptorul indian tradițional). Vezi definitia »
BETPAK-DALA, reg. deșertică în Kazahstan (C.S.I.), între rîul Sarisu (la V) și L. Balhaș (la E); c. 75 mii km2. Depr. plană cu alt. med. 300-350 m și max. de 974 m. Lacuri sărate. Zăcăminte de huilă, gips, min. de fier și plumb, cuarțite, sare, marmură. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z