Definita cuvantului empiriosimbolism
EMPIRIOSIMBOLÍSM s. n. variantă a empiriocriticismului care consideră reprezentările și noțiunile nu ca imagini ale lumii materiale, ci numai ca simboluri ale senzației noastre. (< rus. empiriosimbolizm)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu empiriosimbolism
s.m. Abstinent de la bauturile alcoolice, persoana care nu consuma alcool, sub niciun chip. (de la biblicul „Rechab“) Vezi definitia »
CANIBALISM (‹ canibal) s. n. 1. Devorare, de către unele animale, a indivizilor din propria specie (de ex. femelele mame, mai ales scroafele, își devorează puii după fătare sau unele păsări ciugulesc țesuturile vii ale altor păsări). C. se manifestă numai în anumite perioade ale vieții (c. temporar: la feline cînd masculii sînt mai mulți decît femelele le mănîncă puii pentru a le forța să reintre în călduri) sau este o trăsătură specifică de comportament (c. permanent: la călugăriță). 2. Consumarea cărnii de om de către popoarele primitive, determinată de insuficiența resurselor alimentare sau de credințe religioase; antropofagism. 3. Cruzime, ferocitate. Vezi definitia »
TRICROISM, tricroisme, s.n. (Geol.) Proprietatea optică a anumitor cristale de a prezenta, la lumina zilei, trei culori diferite, funcție de unghiul din care sunt privite. – Din engl. trichroism, conform gr. trikhroos. Vezi definitia »
GASTROPILOROSPÁSM s. n. contractură spasmodică a stomacului și pilorului. (< fr. gastro-pylorospasme) Vezi definitia »
FEUDALÍSM s. n. orânduire social-economică între sclavagism și capitalism, în care baza relațiilor de producție o constituie proprietatea feudalului asupra pământului și dependența personală a țăranilor iobagi față de stăpânii feudali; orânduire feudală, feudalitate. (< it. feudalismo, fr. féodalisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z