Definita cuvantului mezzotinto
MEZZO-TINTO s. n. Gen de gravură pe metal care se obține prin granularea plăcii cu un instrument special, astfel încât la imprimare să rezulte gradații treptate de luminozitate și nuanțe de negru intense și catifelate. [Pr.: méțo- tínto] – Cuv. it.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mezzotinto
NEGRÍTO s. n. pigmei din sud-estul Asiei, aparținând rasei negrid-australide. (< fr. négrito) Vezi definitia »
MÉZZO-TÍNTO s. n. inv. tehnică a gravurii pe metal constând în granularea plăcii cu un instrument special, astfel ca la imprimare să rezulte gradații treptate de luminozitate și nuanțe de negru, intense și catifelate. (< it. mezzo tinto) Vezi definitia »
AUTO1- Element de compunere însemnând „de la sine”, „prin mijloace proprii” și care servește la formarea unor substantive, adjective și verbe. [Pr.: a-u-] – Din fr. auto-. Vezi definitia »
VIBRÁTO adv. (Indică modul de executare a unei bucăți muzicale) Cu vibrații. ♦ (Substantivat, n.) Bucată (sau parte dintr-o bucată) muzicală astfel executată. ◊ Vibrato vocal = modulație a vocii umane (de frecvență, de amplitudine, de spectru) de foarte joasă frecvență. – Cuv. it. Vezi definitia »
PORTÁTO s. n. (muz.) mod de interpretare riguros, exact, ritmic, egal și prelung din punctul de vedere al dinamicii. (< it. portato) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z