Definita cuvantului mucenic
MUCENÍC1, mucenici, s. m. (Pop.; de obicei la pl.) Un fel de colăcel (împletit în formă de 8) preparat din aluat copt sau fiert, cu nuci și cu zahăr sau cu miere, care se mănâncă în ziua de 9 martie. – Cf. rus. mučnik „plăcintă de secară”.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mucenic
PILÓRIC adj. Referitor la pilor, al pilorului. [Cf. fr. pylorique]. Vezi definitia »
XANTOCROMÁTIC, -Ă adj. Colorat în galben. [< fr. xanthochromatique, cf. gr. xanthos – galben, chroma – culoare]. Vezi definitia »
ULTRABÁZIC, -Ă adj. (Despre roci eruptive) Care este relativ săracă în silice, conținând în special olivină și piroxeni. [Cf. fr. ultrabasique]. Vezi definitia »
CRIMINALÍSTIC, -Ă I. adj. referitor la criminalistică. II. s. f. știință care studiază și propune metodele și mijloacele dezvăluirii crimelor, cu scopul lămuririi și prevenirii lor. (< fr. criminalistique, /II/, germ. Kriminalistik) Vezi definitia »
SALICÍLIC adj. (În sintagma) Acid salicilic = preparat chimic pe bază de fenol, în formă de cristale albe, întrebuințat în medicină, în industria coloranților și a conservelor alimentare. – Din fr. salicylique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z