Definita cuvantului epopee
EPOPÉE s. f. 1. poem epic în versuri, de mare întindere, în care se povestesc fapte eroice, legendare sau istorice, de o deosebită însemnătate pentru viața unui popor; (p. ext.) operă epică de mare amploare; epos. 2. șir de fapte, de întâmplări eroice, glorioase. (< fr. épopée, gr. epopoiia)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu epopee
URÉE s. f. Substanță organică incoloră, cristalizată, care se găsește în urină și în sânge (produsă de dezagregarea substanțelor azotoase în organismul animal) sau se obține pe cale sintetică, fiind folosită ca îngrășământ agricol sau la fabricarea unor mase plastice, a unor medicamente etc. (Pr.: -re-e] – Din fr. urée. Vezi definitia »
DRUPACÉE, drupacee, s. f. (La pl.) Grup de pomi fructiferi cu fructele drupe; (și ia sg.) pom fructifer din acest grup. – Din fr. drupacé. Vezi definitia »
DISMENORÉE s.f. (Med.) Tulburare a fluxului menstrual, însoțită de obicei de dureri. [< fr. dysménorrhée, cf. gr. dys – dificil, men – lună, rhein – a curge]. Vezi definitia »
NICTAGINÉE s. f. pl. Familie de plante dicotiledonate, apetale, ale căror flori se deschid numai în timpul nopții. – După fr. nyctaginacée. Vezi definitia »
TROHLÉE s. f. articulație în care un os se învârtește în jurul altuia. (< fr. trochlée, lat. trochlea) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z