Definita cuvantului eritrurie
ERITRURÍE s. f. colorare în roșu a urinei, datorită hemoglobinei sau a unui pigment colorat introdus în organism. (< fr. erythrurie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu eritrurie
FONOLOGÍE s. f. Ramură a lingvisticii care se ocupă cu studiul sunetelor limbii din punctul de vedere al valorii lor funcționale, stabilind sistemele de foneme ale unui idiom și caracterul diferitelor variante; fonetică funcțională. ♦ (Înv.) Fonetică. – Din fr. phonologie. Vezi definitia »
iepurăríe s.f. (înv.) frică, lașitate, poltronerie. Vezi definitia »
DISPARÍȚIE, dispariții, s. f. Faptul de a nu mai (putea) fi văzut sau găsit; făptui de a înceta să mai existe, să mai trăiască. ◊ Loc. vb. A fi pe cale (sau în curs) de dispariție = a fi pe punctul de a dispărea. – Din fr. disparition. Vezi definitia »
INTERVÉNȚIE, intervenții, s. f. 1. Faptul de a interveni într-o acțiune, într-un proces, într-o discuție etc. ♦ Invazie armată sau amestec al unui stat în treburile interne ale altui stat sau ale altui popor. ♦ (Med.; și în sintagma intervenție chirurgicală) Operație. 2. Acțiune, efort, demers făcut spre a obține ceva, mai ales o favoare. – Din fr. intervention, lat. interventio. Vezi definitia »
SUPRAINFÉCȚIE s.f. Infectare din nou a unui organism încă nevindecat prin același microb. [Cf. fr. superinfection]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z