Definita cuvantului eșichier
EȘICHIÉR s. n. 1. dispunere a unor obiecte pe mai multe rânduri, cu intervale uniforme între ele. 2. dispozitiv în care trupele unei unități, așezate masat în careuri, sunt despărțite prin intervale egale. 3. (fig.) loc unde se opun partide, interese (politice). (< fr. échiquier)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu eșichier
TĂIÉR s. n. v. taier. Vezi definitia »
CRÁTER, cratere, s. n. 1. Deschizătură în formă de pâlnie la un vulcan, prin care țâșnesc vapori, gaze, cenușă etc. și se revarsă lava. 2. Gaură în formă de pâlnie făcută de un meteorit pe suprafața pământului. ◊ Crater lunar = adâncitură rotundă de pe suprafața lunii, a cărei formare poate fi pusă pe seama unei activități vulcanice sau a unui bombardament meteoritic; circ lunar. 3. Vas antic mare, cu gura largă și cu două mânere, care servea la masă pentru amestecarea vinului cu apa. [Acc. și: cratér] – Din fr. cratère. Vezi definitia »
CRÓSSING-ÓVER s. n. schimb reciproc de gene între cromatidele cromozomilor omologi, în timpul profazei. (< engl. crossing-over) Vezi definitia »
ORNITOPTÉR, ornitoptere, s. n. Aeronavă mai grea decât aerul, cu aripi batante, care imită zborul păsărilor; ortopter. – Din fr. ornithoptère. Vezi definitia »
ALEXANDER [æligzándə], Samuel (1859-1938), filozof englez. Creatorul unei filozofii realiste în care toate categoriile sînt deduse din conceptul central de spațiu-timp-realitate primordială, independent de subiectul cunoscător („Spațiul, timpul și divinitatea”, „Evoluția emergentă”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z