Definita cuvantului evira
EVIRÁ vb. tr., refl. 1. a (se) castra. 2. (fig.) a (se) moleși, a (se) debilita, a slăbi. (< lat. evirare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu evira
STRĂFULGERÁ, pers. 3 străfúlgeră, vb. I. 1. Intranz. A luci, a sclipi (ca un fulger). 2. Intranz. Fig. (Despre un gând, o idee) A-i veni cuiva pe neașteptate sau a-i trece deodată (ca un fulger) prin minte. 3. Tranz. A lovi pe cineva sau ceva pe neașteptate. 4. Tranz. Fig. A străbate cu mare iuțeală. – Stră- + fulgera. Vezi definitia »
CAPIBÁRA s. f. un fel de șoarece de mărimea unui câine, cu blana bogată, care trăiește în cete în mlaștinile și în lungul cursurilor de apă din America de Sud; porc-de-apă. (<it. capibara) Vezi definitia »
FISURÁ vb. I. tr., refl. A produce sau a căpăta fisuri. [< fr. fissurer]. Vezi definitia »
INGERÁ vb. I. tr. (Rar) A înghiți, a introduce în stomac (alimente). [< fr. ingérer, cf. lat. ingerere – a duce în...]. Vezi definitia »
ACCRA, cap. Ghanei, port la G. Guineea; 1,25 mil. loc. (1984, cu suburbiile). Aeroport internațional. Pr. centru politic și economic al țării. Ind. alim. (uleiuri vegetale), textilă, mat. de constr., prelucr. lemnului și bauxitei. Aparate de radio și televiziune. Universitate (1961). Așezare menționată din sec. 16; după cucerirea engleză (sec. 19), centru ad-tiv al coloniei și protectoratului Coasta de Aur și al statulului Independent Ghana (din 1957). Prima conferință a statelor independente din Africa (1958). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z