Definita cuvantului expira
EXPIRÁ vb. I. tr. a elimina din plămâni aerul inspirat. II. intr. 1. (despre un contract, o convenție) a înceta de a fi în vigoare. 2. (despre un termen) a ajunge la scadență. 3. (fig.) a muri. (< fr. expirer, lat. expirare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu expira
PROSPERÁ vb. I. intr. A înflori, a-i merge bine, a progresa. [P.i. prospér și -rez. / < fr. prospérer]. Vezi definitia »
ATBARA (’ATBARAH) 1. Rîu în Ethiopia și Sudan, afl. dr. al Nilului; 1.120 km. Izv. din Pod. Abisiniei (L. Tana) și este navigabil în perioada ploilor. Se mai numește Bahr-el-Asuat. 2. Oraș în NE Sudanului, la confl. A. cu Nilul; 73 mii loc. (1983). Ciment. Nod de comunicații. Vezi definitia »
A DEFLORA a da cu picamerul, a face safteaua, a începe, a înțepa, a-i lua (cuiva) achiul, a-i lua (cuiva) caimacul / smacul / zmacul, a sparge, a sparge la buburuză, a sparge prapurele (cuiva), a vaccina. Vezi definitia »
INTEGRÁ, integrez, vb. I 1. Tranz. și refl. A (se) include, a (se) îngloba, a (se) încorpora, a (se) armoniza într-un tot. 2. Tranz. (Mat.) A calcula dintr-o funcție dată altă funcție a cărei derivată este funcția dată. ♦ A calcula soluția unei ecuații diferențiale sau a unei ecuații cu derivate parțiale. – Din fr. intégrer, lat. integrare. Vezi definitia »
Tesatura foarte fina, semitransparenta si relativ rigida, cu aspect lucios, in ape, folosita atat pentru vestimentatiile de zi cat si pentru cele de seara. Organza se mai foloseste la organizarea evenimentelor (nunti, botezuri) pentru decoruri si aranjamente de sala. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z