Definita cuvantului export
EXPÓRT s. n. trimitere de mărfuri în străinătate în scop de vânzare sau de schimb comercial; mărfurile exportate. ♦ ~ invizibil = vindere de servicii altor țări (operații de transport, asigurare, credit, licențe, servicii de turism etc.); ~ de capital = investiție de capital făcută de către monopoluri în alte țări, pentru a obține cu mai multă ușurință profituri maxime. (< germ. Export)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu export
LAMBÉRT s.m. (Fiz.) Unitate de măsură pentru luminanță, egală cu radiația unei surse de lumină care emite un flux luminos de un lumen pentru fiecare cm2 din suprafața ei. [< fr. lambert, cf. Lambert – fizician german]. Vezi definitia »
NAVICÉRT s. n. permis de navigație pentru marfă acordat unei nave de comerț dintr-o țară neutră, de reprezentanții diplomatici sau de consulul unui stat beligerant. (< fr., engl. navicert) Vezi definitia »
RESÓRT1 s.n. Sector, domeniu de activitate; (p. ext.) persoanele care reprezintă acest sector. ♦ Autoritate de resort = autoritate în competența căreia intră rezolvarea unei probleme. [Pl. -oarte, -orturi. / < fr. ressort < ressortir – a fi din aceeași jurisdicție]. Vezi definitia »
nemórt, nemoártă, adj. (înv.) nemuritor, nemortac. Vezi definitia »
PAȘPÓRT s. n. v. pașaport. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z