Definita cuvantului extrem
EXTRÉM, -Ă I. adj. 1. situat în punctul cel mai îndepărtat; de la capăt; la vârf. 2. care are cea mai mare sau cea mai mică dintre valorile posibile ale unei mărimi. 3. (fig.; despre doctrine, idei politice etc.) pe pozițiile cele mai neconciliatoare. 4. foarte mare, exagerat. ◊ (despre remedii etc.) foarte energic, doar în cazuri desperate. II. s. m. (mat.) primul și ultimul termen al unei proporții. III. s. n. 1. (mat.) valoarea extremă, maximă și minimă, a unei funcții. 2. numărătorul primului raport și numitorul celui de-al doilea într-o proporție. IV. s. f. 1. margine; limită ultimă. ♦ a trece de la o extremă la alta = a trece de pe o poziție pe alta diametral opusă; extremă dreaptă (sau stângă) = grup politic care se manifestă prin idei și acțiuni ultraradicale, exagerate și rigide. 2. cea mai mare sau cea mai mică valoare a unei mărimi. 3. jucător care ocupă locul cel mai înaintat din stânga sau din dreapta în formația de jos a unei echipe de fotbal, de handbal sau de hochei. (< fr. extrême, lat. extremus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu extrem
ítem1 (lat.) adv. Vezi definitia »
tandem, tandemuri s. n. poziție erotică în care partenerii stau unul în brațele celuilalt, așezați pe un scaun sau în fotoliu. Vezi definitia »
GEOSISTÉM, geosisteme, s.f 1. Sistem geografic complex realizat printr-o evoluție a relațiilor dintre relief, apă, aer, sol, viețuitoare și om, și caracterizat prin deschidere, unitarietate, organizare, funcționalitate, ierarhizare și autoreglare. Vezi definitia »
DIASTÉM s.n. v. diastemă. Vezi definitia »
ECOSISTÉM, ecosisteme, s.n. Complex unitar din biocenoză și mediul fizic înconjurător; biogeocenoză. ◊ ~ uman = Sistem format din populația umană și habitatul său, integrat în biosferă. (din fr. écosystème) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z