Definita cuvantului faeton
FAETÓN1 s. n. 1. trăsură elegantă, înaltă și ușoară, deschisă, pe arcuri, cu o singură banchetă, trasă de un cal. 2. șaretă cu patru roți și cu capotă pentru scaunul din față. ◊ autoturism asemănător cu o trăsură. (< fr. phaéton)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu faeton
RADIOTELEFÓN s.n. Aparat portabil folosit pentru efectuarea de radiocomunicații pe distanțe relativ scurte. [Cf. fr. radiotéléphone]. Vezi definitia »
RADIOMICROFÓN, radiomicrofoane, s. n. Mic radioemițător portabil, prevăzut cu un microfon, folosit pentru interviuri sau pe scenă. [Pr.: -di-o-] – Radio1- + microfon. Vezi definitia »
ASTON [æstən], Francis William (1877-1945), fizician englez. Prof. univ. la Cambridge. Cu ajutorul spectrografului de masă, construit de el (1919), a descoperit numeroși izotopi și a calculat exact masele atomice ale acestora. Premiul Nobel pentru chimie (1922). Vezi definitia »
STADIÓN, stadioane, s. n. Teren amenajat pentru competiții sportive, cu tribune pentru spectatori. ♦ Spectatorii aflați în tribune, la o competiție sportivă. [Pr.: -di-on] – Din germ. Stadion. Vezi definitia »
XILOFÓN s. n. instrument muzical de percuție din lamele de lemn, diferite ca dimensiuni și esență, care se lovesc cu două baghete (ciocănele) de lemn, de sticlă sau de metal. (< fr. xylophone) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z