Definita cuvantului faleră
FALÉRĂ s. f. 1. (ant.) element de podoabă în formă de medalie, care se purta aplicat sau ca pandantiv la costum ori harnașament, ca ornament de fibulă. 2. ornament care se prinde la gât. (< it. falera, lat. phalera)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu faleră
HIDROBICICLÉTĂ s.f. Ambarcație care se pune în mișcare printr-un mecanism cu pedale. [Cf. fr. hydrobicyclette]. Vezi definitia »
TREPONEMÓZĂ s. f. boală cauzată de treponemă. (< fr. tréponémose) Vezi definitia »
CORTÍNĂ, cortine, s. f. Perdea de stofă, de catifea etc. care desparte sala de spectacol de scena și care, prin ridicare sau prin lăsare în jos sau tragere în părți, marchează începutul, respectiv încheierea unui spectacol sau a unui fragment de spectacol. ♦ Perdea de metal care desparte sala de spectacol de scenă și care este folosită, în caz de incendiu, pentru a împiedica extinderea focului. – Din it. cortina. Vezi definitia »
METILCELULÓZĂ, metilceluloze, s. f. Eter metilic al celulozei, obținut prin tratarea celulozei, în mediu alcalin, cu sulfat sau clorură de metil. – Din fr. méthylcellulose. Vezi definitia »
PLASMODÉRMĂ s. f. zonă citoplasmatică, periferică hialină, la organismele unicelulare. (< fr. plasmoderme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z