Definita cuvantului fanerofite
FANEROFÍTE s. f. pl. denumire dată plantelor lemnoase (arbori și arbuști) cu muguri deasupra solului. (< fr. phanérophytes)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fanerofite
UBERTÁTE s.f. Fertilitate, fecunditate; abundență. [g.-d. art. ubertắții] (din lat. ubertas) [def. MDN] Vezi definitia »
SELECTIVITÁTE s. f. 1. Însușirea de a fi selectiv. ♦ Capacitatea de selecție a unui sistem tehnic sau fizico-chimic. Selectivitatea unui aparat de radio. 2. Însușire a plantelor și a animalelor de a face selecție naturală în procesul de fecundare și în comportarea față de condițiile de viață. – Din fr. sélectivité. Vezi definitia »
TERMOELECTRICITÁTE s. f. 1. energie electrică produsă prin transformarea directă a energiei termice. 2. ramură a fizicii care studiază relațiile dintre fenomenele electrice și cele termice. (< fr. thermo-électricité) Vezi definitia »
ANUITÁTE, anuități, s. f. Sumă de bani (incluzând o parte din capital și dobânda corespunzătoare) care se plătește periodic (de obicei anual) spre a rambursa un capital sau o datorie. [Pr.: -nu-i-] – Din fr. annuité. Vezi definitia »
(A)este partea secundara de propozitie care determina un substantiv sau un substitut al acestuia. raspunde la intrebarile:care?, ce fel de?,al(a,ai,ale)cui?, cati?, cate? adresate cuvantului cu rol de element regent. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z