Definita cuvantului farmacopee
FARMACOPÉE s. f. tratat care conține indicațiile pentru controlul produselor farmaceutice, precum și descrierea acestora. (< fr. pharmacopée)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu farmacopee
PLUMBAGINACÉE s. f. pl. familie de plante dicotiledonate gamopetale: plumbago. (< fr. plombaginacées) Vezi definitia »
ALÉE, alei, s. f. 1. Drum într-un parc, într-o grădină etc. așternut cu nisip sau cu prundiș și mărginit de arbori sau de flori. ♦ Stradă plantată cu arbori; stradă îngustă și scurtă, intrare. ♦ Fâșie dintr-o arteră largă de circulație, având destinații speciale. 2. Înșiruire pe două rânduri de elemente arhitecturale de același fel. – Fr. allée. Vezi definitia »
BLASTOIDÉE (‹ {s} gr. blastos „mugur” + eidos „aspect”) subst. (La pl.) Clasă de echinoderme exclusiv fosile, cu simetrie pentaradiară și schelet sub formă de de cupă, fixate printr-un peduncul scurt. Apar în Silurianul superior și trăiesc pînă în Permian, avînd maximul de dezvoltare în Carbonifer, în mările calde ale emisferei australe (Blastoidea). Vezi definitia »
SIMARUBACÉE s. f. pl. familie de plante dialipetale: simaruba. (< fr. simarubacées) Vezi definitia »
PIPERACÉE, piperacee, s. f. (La pl.) Familie de plante dicotiledonate cu proprietăți aromatice, cu flori mici, dispuse în amenți lungi, și cu fructul în formă de boabe; (și la sg.) plantă din această familie. – Din fr. pipéracées, lat. piperaceae. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z