Definita cuvantului filologie
FILOLOGÍE s. f. știință care se ocupă cu studiul textelor vechi și al operelor literare din punctul de vedere al limbii, al influențelor suferite, al modului în care ni s-au transmis și al autenticității, precum și cu editarea lor. (< fr. philologie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu filologie
ADELFOFAGÍE s. f. 1. absorbție a unuia sau a mai multor embrioni animali ori vegetali de către cel mai dezvoltat dintre ei. 2. devorare a unui animal de către altul din aceeași specie ori din specii diferite. 3. unire a doi gameți de același sex. (< fr. adelphophagie) Vezi definitia »
RADIOSCOPÍE s. f. examinare vizuală a unui corp opac prin proiectare pe un ecran fluorescent a unui fascicul de raze X care străbat acel corp. ◊ imaginea obținută. (< fr. radioscopie) Vezi definitia »
ciligáie s.f. (reg.) gălăgie. Vezi definitia »
GELIVÁȚIE s.f. Alterarea rocilor de la suprafața Pământului sub influența înghețului. [Gen. -iei. / < fr. gélivation, cf. rus. jilivațiia]. Vezi definitia »
HELIOPLASTÍE, helioplastii, s. f. Procedeu de gravură fotografică prin care se obțin planșe gravate în relief. [Pr.: -li-o-] – Din fr. hélioplastie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z