Definita cuvantului flamin
FLAMÍN s. m. (la romani) preot care executa sacrificiile și conducea cultul divinităților principale. (< fr. flamine, lat. flamen)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu flamin
BALERÍN, -Ă I. s. m. f. dansator într-un corp de balet. II. s. m. pl. încălțăminte femeiască ușoară și plată, asemănătoare pantofilor de dans. (< fr. ballerin/e/, it. ballerino, ballerina) Vezi definitia »
in dreptul roman, arendas pe termen lung Vezi definitia »
PENTACRÍN s.m. Echinoderm cu corpul în formă de potir pe marginea căruia sunt prinse brațele bifurcate și penate cu aspect de floare, care duce viață sedentară, fiind fixat pe fundurile marine cu ajutorul unui peduncul; crin-de-mare. [< fr. pentacrine]. Vezi definitia »
LIN2, linuri, s. n. 1. Vas de lemn, de tablă sau de beton în formă de jgheab, în care se adună și se storc strugurii. 2. Vas de lemn, de tablă sau de beton în care se pune la fermentat materia primă folosită la fabricarea berii, a spirtului etc.; vas, cadă de doage unde se pun la fermentat prunele din care se face țuică. – Din ngr. linós. Vezi definitia »
NEOLATÍN, -Ă adj. Care descinde din romani sau din limba latină; de origine latină. [Cf. fr. néo-latin]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z