Definita cuvantului floppydisc
FLÓPPY-DISC s. n. (inform.) dischetă. (< engl. floppy-disc)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu floppydisc
MUNTENÉSC, -EÁSCĂ, muntenești, adj. 1. Care aparține Munteniei sau muntenilor (1), privitor la Muntenia sau la munteni, care provine din Muntenia. 2. De (la) munte. – Muntean + suf. -esc. Vezi definitia »
CHINÉZESC, -EÁSCĂ (‹ chinez) adj. Chinez (2). ◊ Marele Zid c. = construcție uriașă, ridicată începînd cu sec. 3 î. Hr., ca măsură de apărare împotriva invaziilor hunilor; forma sa actuală, de peste 3.000 km lungime și 10 m înălțime, datează din sec. 15-16, din timpul dinastiei Ming, și este singura construcție realizată de om care se vede de pe Lună; fig. stavilă, opreliște. Vezi definitia »
PISC2, piscuri, s. n. 1. Vârf ascuțit (și golaș) de munte sau de deal, dominând o vale sau o depresiune; piscan. 2. Capătul din față, ascuțit și încovoiat în sus, al unei ambarcații. 3. (Pop.) Parte a carului (sau a saniei) de care se fixează proțapul. – Et. nec. Vezi definitia »
DĂSCĂLÉSC, -EÁSCĂ, dăscălești, adj. De dascăl, al dascălului, caracteristic pentru dascăl; dăscălicesc. – Dascăl + suf. -esc. Vezi definitia »
BĂRBĂTÉSC, -EÁSCĂ, bărbătești, adj. 1. Caracteristic bărbaților, de bărbat. 2. Care exprimă bărbăție; plin de energie, de curaj, de hotărâre; viril. – Bărbat + suf. -esc Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z