Definita cuvantului foileton
FOILETÓN s. n. articol de ziar care tratează teme de actualitate și care se publică într-un spațiu anume rezervat. ◊ fragment dintr-un roman de aventuri publicat într-un ziar sau într-o revistă. ◊ parte a unui ziar unde se publică astfel de articole sau fragmente de roman. (< fr. feuilleton)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu foileton
HIDROAVIÓN, hidroavioane, s. n. Avion înzestrat cu dispozitive de amerizare, care înlocuiesc trenul de aterizare și care îi permit să plutească pe apă. [Pr.: -dro-a-vi-on] – Din fr. hydroavion. Vezi definitia »
ORGANÓN s. n. instrument al gândirii, al cercetării științifice. (< gr. organon) Vezi definitia »
KALIPATRÓN, kalipatroane, s. n. Cutie de tablă umplută cu hidroxid de potasiu și încorporată în masca de protecție, care servește la regenerarea aerului (prin reținerea bioxidului de carbon și a apei) și care este folosită în mine. [Sil. -tron] – Din germ. Kalipatron. Vezi definitia »
FURGÓN s. n. 1. vehicul militar cu tracțiune animală, pentru transportul bagajelor, alimentelor și munițiilor. 2. vagon pentru transportat mărfurile în containere. (< fr. fourgon) Vezi definitia »
MARATÓN s.n. 1. Întrecere atletică la alergare pe o lungime de 42,195 km. 2. (Fig.) Ședință prelungită; negocieri lungi și dificile, dezbateri laborioase. [< fr. marathon, cf. Maraton, sat în Grecia, renumit pentru victoria lui Miltiade asupra perșilor în primul război medic]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z