Definita cuvantului folic
FÓLIC adj. acid ~ = principiu antianemic care se găsește în frunzele de spanac, în ficat și în numeroase alimente. (< fr. folique)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu folic
CALIGRÁFIC, -Ă adj. potrivit normelor caligrafiei; frumos, ordonat. (< fr. calligraphique) Vezi definitia »
ECOBIÓTIC, -Ă, ecobiótici, -e, adj. (Despre organisme) Adaptat la un mod specific de viață. (din fr. écobiotique) Vezi definitia »
EXCÉNTRIC, -Ă adj. 1. (Geom.; despre un punct) Situat departe de centru, care nu se găsește în centrul unei figuri; (despre figuri geometrice) care nu au un centru comun. 2. Neobișnuit, deosebit de original; extravagant. // s.n. Organ de mașină format dintr-un disc fixat pe un arbore rotativ și a cărui axă nu este în centru, servind la transformarea mișcării circulare în mișcare rectilinie și invers. [< fr. excentrique, cf. lat. ex – afară de, centrum – centru]. Vezi definitia »
ICTÉRIC, -Ă adj., s.m. și f. (Suferind) de icter. [< fr. ictérique]. Vezi definitia »
TRIPTÍC, triptice, s. n. Tablou compus din trei părți separate (prinse în balamale în așa fel încât părțile laterale să se închidă peste cea din mijloc), pe care sunt pictate scene sacre și chipuri de sfinți, de zei etc. sau sunt scrise, sub formă de pomelnic, nume de ctitori, de domni etc. ♦ P. gener. Ansamblu alcătuit din trei părți distincte. – Din fr. triptyque. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z