Definita cuvantului fosfolipide
FOSFOLIPÍDE s. f. pl. fosfatide. (< fr. phospholipides)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fosfolipide
FELÍDE s.n.pl. Familie de mamifere carnivore cu corpul zvelt, gâtul scurt, capul rotund și cu ghearele retractile, cuprinzând râsul, pantera, tigrul, leul, leopardul, jaguarul, puma etc.; feline; (la sg. felídă) animal din această familie. [< fr. félidés, cf. lat. felis – pisică]. Vezi definitia »
BURTĂVÉRDE s. m. invar. 1. Termen ironic, depreciativ, pentru burghez, mai ales pentru negustor. ♦ Om incapabil să aprecieze la valorile spirituale; filistin. 2. (Înv.) Șorț sau brâu verde purtat altădată de negustori. – Din burtă + verde. Vezi definitia »
PROTÍDE s.f.pl. Nume generic al substanțelor organice azotoase. [Sg. protidă. / < fr. protides]. Vezi definitia »
ANSERÍDE s. f. pl. anatide. (< fr. anséridés) Vezi definitia »
DESTÍNDE, destind, vb. III. 1. Refl. A deveni mai puțin încordat; a se relaxa, a slăbi. ♦ Fig. (Despre nervi sau stări de spirit) A se liniști, a se descărca. 2. Refl. (Despre ființe, corpul lor sau părți ale corpului) A se întinde, a se îndrepta. ◊ Tranz. Și-a destins trupul și a plecat spre ieșire (G. M. ZAMFIRESCU). 3. Refl. (Neobișnuit, despre un ținut) A se întinde, a se desfășura. 4. Tranz. (Neobișnuit) A retrage. Întinse o mână... apoi o destinse repede (DELAVRANCEA). [Perf. s. destinsei, part. destins] – Din des1- + [în]tinde. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z