Definita cuvantului fototelegraf
FOTOTELEGRÁF s. n. aparat folosit în fototelegrafie. (< fr. phototélégraphe)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fototelegraf
AMILOGRÁF, amilografe, s. n. Aparat care măsoară și înregistrează consistența gelului de amidon dintr-o făină pentru a determina capacitatea de panificație a acesteia. – Din fr. amylographe. Vezi definitia »
TAF prognoză de aerodrom privind evoluția vremii în interval de 9 ore cuprinzând: grupa de identificare a stației, orele pentru care este valabil și pentru care se prognozează situația meteo, grupa vântului, grupa vizibilităților, grupa timpului prezent, grupa norilor, grupa temperaturilor, jivrajul, grosimea stratului turbulenței, grupa de probabilitate de 30-40% de apariție a unor fenomene, orele între care este valabilă probabilitatea, grupa facultativă cu elemente meteo, grupa de interval de timp. Taf se elaborează din trei în trei ore. Vezi definitia »
ONDOGRÁF s. f. instrument care înregistrează pe o bandă de hârtie curba de vibrație a unei tensiuni electrice. (< fr. ondographe) Vezi definitia »
PROFILOGRÁF s. n. aparat pentru înregistrarea asperităților de pe suprafața unei piese (prelucrate), a denivelărilor unui drum etc. (< fr. profilographe) Vezi definitia »
caváf, caváfi, s.m. (înv.) pantofar, cizmar, cârpaci; negustor de încălțăminte de calitate inferioară. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z