Definita cuvantului fructifer
FRUCTIFÉR, -Ă adj. 1. (despre pomi) care produce fructe. 2. (despre organele unei plante) care poartă fructele. (< fr. fructifère)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fructifer
BANANIÉR, -Ă I. adj. referitor la banane, care conține banane. II. s. m. plantă tropicală arborescentă, cu tulpina subțire și înaltă, cu frunze late și alungite, în buchet în vârful tulpinii și cu fructe în ciorchine; banan. III. s. n. cargou amenajat pentru transportul bananelor. (< it. bananier) Vezi definitia »
GABIÉR, gabieri, s. m. Marinar care face serviciul de veghe pe gabie și care asigură, la navele cu pânze, manevrarea parâmelor, vergelelor etc. [Pr.: -bi-er] – Din fr. gabier. Cf. it. gabbiere. Vezi definitia »
CÓNFER loc.lat. Termen prin care se face o trimitere la o operă sau la un fapt, un fenomen etc. care trebuie luate în considerație sau studiate. [Abrev. cf. / < lat. confer – apropie, compară]. Vezi definitia »
UTER2(O)- elem. „uter”. (< fr. utér/o/-, cf. lat. uterus) Vezi definitia »
félcer (félceri), s. m. – Agent sanitar. Germ. Feldcherer, în Trans., prin intermediul mag. felcser (Candrea; DAR; Gáldi, Dict., 176), și în Mold. prin intermediul pol. felcser, rus. felĭdšer (Sanzewitsch, 203; Cihac, II, 108). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z