Definita cuvantului mielografie
MIELOGRAFÍE, mielografii, s. f. (Med.) Metodă de investigație radiologică a canalului medular și a formațiilor celulare din măduva formatoare de sânge. [Pr.: -mi-e-] – Din fr. myélographie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mielografie
IZOLÍNIE s.f. Linie ce unește punctele în care o mărime are aceeași valoare. [Gen. -iei, var. isolinie s.f. / < izo- + linie]. Vezi definitia »
IRADIÁȚIE s.f. Emisiune de radiații (luminoase, calorice sau corpusculare); iradiere; (p. ext.) fascicul de raze emise de o sursă. [Pron. -di-a-, gen. -iei, var. iradiațiune s.f. / cf. fr. irradiation]. Vezi definitia »
ANEUPLOIDÍE, aneuploidii, s.f. Mutație genomică ce constă în adăugarea sau dispariția unui număr de cromozomi la anumite perechi de cromozomi. Vezi definitia »
HEPATOMEGALÍE s.f. Mărire a ficatului. [Gen. -iei. / < fr. hépatomégalie, cf. gr. hepar – ficat, megas – mare]. Vezi definitia »
HIDROTIPÍE, hidrotipii, s. f. Procedeu de realizare a fotografiilor în culori, folosit mai ales la copierea filmelor cinematografice în culori cu matrițe în relief, care se colorează cu coloranți solubili în apă. – Din fr. hydrotypie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z