Definita cuvantului gramofon
GRAMOFÓN s. n. aparat pentru reproducerea sunetelor pe discuri, cu o diagramă, un ac și o pâlnie acustică. (< fr. gramophone)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu gramofon
KAPRÓN s.n. v. capron. Vezi definitia »
BEVATRÓN s.n. Accelerator de particule capabil să dea electronilor o energie de miliarde de electronvolți. (din fr. bévatron) Vezi definitia »
BYRON [báirən], George Gordon, lord (1788-1824), poet romantic englez. Temperament liric, violent și excentric, natură solitară, a avut o existență aventuroasă. Creator al eroului romantic (denumit ulterior byronian), sumbru și impetuos, dominat de pasiuni tumultoase și mai ales de sentimentul exacerbat al eului, a lăsat o operă animată de o rară vervă satirică („Pelerinajul lui Childe Harold”, „Don Juan”, „Manfred”) care a exercitat o puternică influență asupra romantismului european. În conflict cu societatea engleză a epocii, B. s-a exilat pe continent. După ce a sprijinit mișcarea carbonarilor italieni, a luat parte la Războiul pentru independență a poporului grec și a murit la Missolonghi. Vezi definitia »
AMBON (AMBOISE) 1. Ins. în arh. Moluce (Indonezia); 761 km2; c. 73 mii loc. Cafeo, cacao. Pescuit. 2. Oraș în E. Indoneziei, port la M. Banda, pe ins. omonimă, principalul centru ad-tiv al arh. Moluce; 208,9 mii loc. (1980, cu suburbiile). Centru comercial (copra, cafea, orez, zahăr). Port de pescuit. Universitate. Aeroportul Patimura. Fondat de portughezi în 1521 sub numele de Amboina (Amboyna). Vezi definitia »
VITRIÓN s.n. v. vitriol. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z