Definita cuvantului granuloplasmă
GRANULOPLÁSMĂ s. f. zonă internă a citoplasmei în care sunt înglobați nucleul și ceilalți constituenți celulari. (< fr. granuloplasme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu granuloplasmă
COLORECTÍTĂ s. f. inflamație a colonului3 și a rectului. (<fr. colorectite) Vezi definitia »
CENTROPLÁSMĂ, centroplasme, s. f. (Biol.) Matricea fundamentală a cromozomului. – Din fr. centroplasme. Vezi definitia »
SCOÁBĂ, scoabe, s. f. 1. Piesă metalică formată dintr-o bară cu capetele îndoite în unghi drept și ascuțite la vârf, folosită mai ales în construcții provizorii, pentru a fixa între ele piese de lemn. ♦ (Pop. și fam.) Epitet depreciativ pentru o persoană foarte slabă sau pentru o femeie slabă și rea. 2. Numele unor piese metalice sau de lemn, asemănătoare ca formă sau ca funcție cu scoaba (1), folosite în lucrări de dulgherie, de dogărie etc. 3. (Rar) Scobitură în zid; firidă. 4. Fiecare dintre discurile osoase de pe pielea unor pești ca morunul, cega, nisetrul etc. – Din bg., scr. skoba. Vezi definitia »
ESCÁLĂ, escale, s. f. Oprire prevăzută în itinerarul unui vapor sau al unui avion pentru aprovizionare, pentru debarcarea sau îmbarcarea pasagerilor etc. ♦ Localitate de oprire în cursul unei călătorii cu vaporul sau cu avionul. – Din fr. escale. Vezi definitia »
SÁLCĂ, sălci, s. f. Varietate de salcie1 cu ramuri foarte flexibile (Salix alba). – Din salcie1. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z