Definita cuvantului guignol
GUIGNOL GHI-NIÓL/ s. n. 1. marionetă. 2. teatru de marionete. 3. (fig.) paiață, om ridicol. (< fr. guignol)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu guignol
PARÓL interj. pe cuvânt! pe cinstea mea! zău! (< fr. parole) Vezi definitia »
PROSTOVÓL, prostovoale, s. n. Unealtă de pescuit formată dintr-o plasă conică, prevăzută la marginea exterioară cu greutăți de plumb care o trag la fundul apei și o strâng, formând în apă un sac în care e prins peștele; năpastă. [Pl. și: prostovoluri] – Cf. scr. prostrica. Vezi definitia »
ESTRADIÓL, estradioli, s. m. Hormon secretat de ovar, utilizat în cancerul de prostată. [Pr.: -di-ol] – Din fr. oestradiol. Vezi definitia »
CAROL, numele mai multor regi ai Suediei. Mai importanți: C. XII (1697-1718). Fiul lui Carol XI. A continuat politica absolutistă a tatălui său, a luptat în Războiul Nordic (1700-1721) împotriva Rusiei, Poloniei și Danemarcei, în care a obținut victoria de la Narva (1700) asupra rușilor, dar a fost înfrînt la Poltava (1709) de Petru cel Mare. A murit la asediul cetății Fredrikshald (1718). Vezi definitia »
SITOSTERÓL s. m. sterol conținut în boabele de grâu, care, prin iradiere, se transformă într-o substanță asemănătoare vitaminei D. (< fr. sitostérol) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z