Definita cuvantului gumă
GÚMĂ s. f. 1. substanță vâscoasă secretată de unele plante sau obținută sintetic, care se întărește în contact cu aerul. 2. bucățică de cauciuc pentru șters urmele de creion sau de cerneală lăsate pe hârtie; radieră. ♦ ~ de mestecat = bomboană din gumă (1), cu o glazură dulce, care se mestecă în gură. (după fr. gomme, it. gomma, lat. gummi)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu gumă
CANEFÓRĂ s. f. (ant.) 1. tânără femeie care purta pe cap un coș plin cu cele necesare sacrificiilor religioase. 2. statuie reprezentând o asemenea femeie. (< fr. canéphore) Vezi definitia »
PICULÍNĂ, piculine, s. f. Instrument muzical de suflat, asemănător cu un mic flaut, care emite sunete din registrul acut. – Cf. it. piccolino. Vezi definitia »
BIOSINTÉZĂ s.f. (Biol.) Sinteză a unui compus biologic făcut de celula vie. [< fr. biosynthèse, cf. gr. bios – viață, synthesis – sinteză]. Vezi definitia »
HOMEÓZĂ s. f. heteromorfoză la care, în cursul ontogeniei ori al regenerării, în locul unui organ sau țesut se formează un altul, de altă natură. (< fr. homéosis) Vezi definitia »
pârceálă1, pârcéli, s.f. (reg.) 1. perioadă de împerechere la capre; pârcit. 2. miros caracteristic pe care îl au țapii în perioada împerecherii; sudoare de țap. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z