Definita cuvantului henry
HÉNRY s. m. unitate de măsură a inductanței, egală cu inductanța unui circuit electric format dintr-o singură spiră, prin care un curent de un amper stabilește un flux magnetic propriu de un weber. (< fr. henry)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu henry
CASH AND CARRY (engl. „plătește și ridică”) [kæʃ ənd kæri] Metodă comercială, folosită cu preponderență în comerțul angrosist de produse alimentare, conform căreia cumpărătorul plătește marfa pe loc, în momentul în care o ridică, transportul fiind de competența lui. Vezi definitia »
GENTRY [JÉNTRI] s.m. 1. mica nobilime din Anglia. 2. (în China feudală) moșierii și bogătașii agrari. (< engl., fr. gentry) Vezi definitia »
RÓTARY Sistem de foraj mecanic cu circulație continuă de fluid și cu rotirea garniturii de foraj. [Pr.: rắutări] – Cuv. engl. Vezi definitia »
Lady Mary expr. (eufem.) prostituată. Vezi definitia »
CHAMBERY [șãberí], oraș în SE Franței (Savoia), la E de Lyon, în Alpii Savoiei; 96,2 mii loc. (1982, cu suburbiile). Ind. constr. de mașini, chimică, alim., a cimentului și aluminiului. Universitate. Catedrală (sec. 15-16). Castelul ducilor de Savoia (1232). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z