Definita cuvantului hexagonal
HEXAGONÁL, -Ă I. adj. în formă de hexagon. ♦ sistem ~ = sistem de cristalizare cu un ax de simetrie de gradul șase. II. s. f. convenție interstatală între șase țări. (< fr. hexagonal)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu hexagonal
ASTRAGÁL, astragale, s. n. 1. Unul dintre cele două oase mai mari ale tarsului. 2. Ornament, în formă de brâu rotund, care înconjură o coloană la bază și sub capitel. – Fr. atragale (lat. lit. astragalus). Vezi definitia »
OPERAȚIONÁL, -Ă adj. 1. referitor la operații. ◊ care permite a efectua în condiții optime unele operații. 2. folositor, practic. 3. referitor la operații militare. (< fr. opérationnel) Vezi definitia »
MOȚIONÁL, -Ă adj. (despre sufixe) care servește la moțiune2; (despre derivate) format cu un astfel de sufix. (< după fr. motionnaire) Vezi definitia »
SEMIOVÁL, -Ă adj. pe jumătate oval, aproape oval. (< it. semiovale) Vezi definitia »
COMPUTAȚIONÁL, -Ă adj. referitor la computație, care procedează prin computație. ◊ geometrie ~ă = domeniu interdisciplinar care cuprinde reprezentarea pe calculator, introducerea, ieșirea și analiza datelor geometrice, entități geometrice de bază; grafică ~ă = ansamblu de metode și tehnici de conversie a informației numerice în imagini grafice cu ajutorul calculatorului și al periferiei grafice; modalitatea de adaptare a relației om-mașină la nevoile specifice omului. (<engl. computational) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z