Definita cuvantului hidrargiroză
HIDRARGIRÓZĂ s. f. erupție cutanată sau colorație anormală a tegumentelor datorită administrării unui tratament cu mercur. (< fr. hydrargyrose)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu hidrargiroză
PINÁSĂ, pinase, s. f. 1. Barcă folosită în marina militară. 2. Ambarcațiune cu motor folosită la pescuitul sardelelor. – Din fr. pinasse. Vezi definitia »
COMÉTĂ s. f. corp ceresc format dintr-un nucleu înconjurat de o nebuloasă, cu o prelungire luminoasă, din diferite gaze rarefiate, care descrie o eclipsă întinsă în jurul Soarelui. (< fr. comète, lat. cometa, gr. kometes, stea cu plete) Vezi definitia »
CARDIOSCLERÓZĂ s. f. scleroză a mușchiului cardiac sau a cardiei. (< fr. cardiosclérose) Vezi definitia »
NITROCELULÓZĂ, nitroceluloze, s. f. Substanță solidă inflamabilă, de culoare albă, cu aspect fibros, asemănătoare cu bumbacul, obținută prin tratarea celulozei cu un amestec de acid azotic și acid sulfuric, întrebuințată ca exploziv, la fabricarea celuloidului, a unor lacuri etc.; azotat de celuloză. – Din fr. nitrocellulose. Vezi definitia »
AMIDÁZĂ s.f. Enzimă care desface legătura dintre carbon și azot din diverse substanțe. [< germ. Amidase]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z