Definita cuvantului hidronefroză
HIDRONEFRÓZĂ s. f. acumulare de urină în bazinetul rinichilor datorită obstruării tranzitului urinar; uronefroză. (< fr. hydronéphrose)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu hidronefroză
LENTIGINÓZĂ s. f. afecțiune cutanată prin numeroase leziuni de lentigo. (< fr. lentiginose) Vezi definitia »
CONTRAGRÍFĂ s. f. gheară a aparatului de luat vederi care imobilizează pelicula în timpul expunerii. (< fr. contre-griffe) Vezi definitia »
GRÍFĂ s.f. 1. Instrument pentru marcarea arborilor (prin zgâriere pe coajă). 2. Piesă metalică în formă de gheară dublă, care, în aparatele de luat vederi cinematografice, imprimă filmului o mișcare intermitentă. 3. Poziție patologică a mâinii sau a piciorului, amintind de gheara de grifon (1). 4. Ornament constituit din motive florale, geometrice, gheare și capete de animale, folosit în stilurile romanic și gotic. [< fr. griffe]. Vezi definitia »
crústă (crúste), s. f. – Coajă. Lat. crusta, cf. fr. croûte, germ. Kruste (sec. XIX). – Der. crustaceu, s. m., din fr.; încrusta, vb., din fr. Vezi definitia »
FILIÉRĂ, filiere, s. f. 1. Placă de oțel prin care se trage în fire (sau în bare) un material (metalic) ductil. ♦ Piesă de metal cilindrică, având fundul prevăzut cu orificii, prin care se trage în fire soluția de mătase artificială sau de fibre textile obținută pe cale chimică. 2. Dispozitiv folosit pentru tăierea unui filet (1). 3. Fig. Succesiune de mijloace, de trepte, de etape etc. care intervin până la un anumit rezultat. [Pr.: -li-e-] – Din fr. filière. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z