Definita cuvantului higrometru
HIGROMÉTRU s. n. aparat folosit în higrometrie. (< fr. hygromètre)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu higrometru
PEDOMÉTRU s.n. (Tehn.) Podometru. [< fr. pédomètre, cf. lat. pes – picior, gr. metron – măsură]. Vezi definitia »
VARIOMÉTRU s.n. 1. Aparat pentru măsurarea variațiilor câmpului magnetic pământesc. 2. Instrument pentru măsurarea modificărilor presiunii atmosferice. ♦ Aparat pentru măsurarea vitezei verticale a avioanelor. 3. Aparat care produce o inductivitate variabilă. [< fr. variomètre]. Vezi definitia »
INVOLÚCRU, involucre, s. n. (Bot.) 1. Totalitatea frunzișoarelor care se găsesc la baza unor flori sau a unor inflorescențe. 2. Lamă care învelește pălăria tânără a unor ciuperci, înainte ca aceasta să iasă din pământ. – Din fr. involucre, lat. involucrum. Vezi definitia »
ALCOOLMÉTRU s.n. Aparat pentru determinarea concentrației alcoolice a unei soluții. [Cf. germ. Alkoholometer, fr. alcoolmètre]. Vezi definitia »
TAXIMÉTRU, taximetre, s. n. Automobil care efectuează, contra plată, transporturi de persoane sau de mărfuri, în general în interiorul orașelor, de obicei prevăzut cu un aparat pentru înregistrarea distanței parcurse și a timpului, în vederea fixării sumei de plată; taxi. – Din fr. taximètre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z