Definita cuvantului hiperchinezie
HIPERCHINEZÍE s. f. exagerare a funcției motorii a diferitelor organe cavitare sau a mușchilor striați. (< fr. hyperkinésie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu hiperchinezie
PAGÁIE s. f. ramă scurtă specifică unor ambarcații sportive, canoelor, pirogilor etc., care se manevrează cu ambele mâini, pe un singur bord. (< fr. pagaïe) Vezi definitia »
RESPIRÁȚIE, respirații, s. f. Totalitatea proceselor fiziologice prin care se realizează schimbul de gaze (absorbirea oxigenului și eliminarea bioxidului de carbon) între organismele vii și mediul înconjurător; acțiune ritmică și mecanică prin care animalele superioare inspiră aerul ambiant conținând oxigenul necesar întreținerii vieții și expiră bioxidul de carbon și vaporii de apă rezultați din arderi; răsuflare. ◊ Respirație artificială = mijloc de reanimare care constă în efectuarea unui ansamblu de mișcări ce se execută asupra corpului unei persoane, pentru a provoca reluarea mișcărilor respiratorii normale, întrerupte în caz de asfixiere, sincopă etc., în vederea introducerii și scoaterii alternative și ritmice a aerului din plămâni. Operă (sau studiu, lucrare) de largă respirație = operă (sau studiu, lucrare) de mare amploare, complexă. ♦ Aerul respirat; suflare. – Din fr. respiration, lat. respiratio. Vezi definitia »
SPECTROFOTOMETRÍE s. f. parte a opticii, determinarea intensității radiațiilor monocromatice dintr-un spectru. (< fr. spectrophotométrie) Vezi definitia »
ENOFTALMÍE s. f. înfundare a globului ocular în orbită. (< fr. énophtalmie) Vezi definitia »
HERBERÍE s. f. (rar) piață pentru verdețuri. (< fr. herberie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z