Definita cuvantului homospor
HOMOSPÓR, -Ă I. adj. (despre plante pteridofite) cu un singur tip de spori. II. s. m. spor de aceeași formă și structură. (< fr. homospore)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu homospor
TURBOSTATOREACTÓR, turbostatoreactoare, s. n. Motor cu reacție rezultat din combinația unui statoreactor și a unui turboreactor în vederea atingerii unor viteze de zbor de ordinul machilor. [Pr.: -re-ac-] – Din fr. turbostatoréacteur. Vezi definitia »
RĂSUNĂTÓR, -OÁRE, răsunători, -oare, adj. (Adesea adverbial) Care sună puternic și prelung; care se aude de (sau până) departe. ♦ (Despre spații) În care se împrăștie sau se concentrează zgomote, sunete. ♦ Fig. Care produce uimire, care impresionează puternic; care este de mare efect; extrem de mare. – Răsuna + suf. -ător. Vezi definitia »
BÂNTUITÓR, -OÁRE, bântuitori, -oare, adj. Care bântuie. – Din bântui + suf. -(i)tor. Vezi definitia »
ABATÓR, -oare s.n. Clădire unde se taie vitele destinate consumului. Var. (înv.) abatoriu -Din fr. abattoir Vezi definitia »
CARDIOACCELERATÓR, -OÁRE adj. Care accelerează ritmul inimii. ◊ Nerv cardioaccelerator = nerv care are funcția de a accelera ritmul bătăilor inimii. [Pron. -di-o-ac-. / cf. fr. cardioaccélérateur]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z