Definita cuvantului identitate
IDENTITÁTE s. f. 1. însușirea a ceea ce este identic. ◊ asemănare, similitudine perfectă. 2. ansamblu de date prin care se identifică o persoană. 3. (mat.) egalitate între două expresii algebrice, adevărată, indiferent de valorile numerice ale literelor ce le compun. (< fr. identité, lat. identitas)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu identitate
este stiinta care se ocupa cu studierea formelor logice si a principiilor rationarii corecte. Vezi definitia »
SENTENȚIOZITÁTE s. f. (Rar) Însușirea de a fi sentențios. [Pr.: -ți-o-] – Sentențios + suf. -itate. Vezi definitia »
ASPROMONTE, culme muntoasă, în E Italiei, lungă de c. 45 km, în S Apeninilor, la E de str. Messina. În această zonă, la 29 aug. 1862, trupele comandate de G. Garibaldi au fost învinse și capturate de armata piemonteză. Vezi definitia »
este partea unui stat sau entități administrativ-teritoriale care nu comunică cu teritoriul de bază al acestuia, fără a fi o insulă. Exemple de exclave sunt regiunea Kaliningrad în Rusia, Republica Autonomă Nahicevan din Azerbaidjan, zona Dubrovnik din Croația, statul Alaska în SUA ș.a. Vezi definitia »
PIETÁTE s. f. 1. Evlavie, smerenie, cucernicie. 2. Sentiment de respect profund (amestecat cu iubire sau duioșie) față de cineva sau de ceva. [Pr.: pi-e-] – Din fr. piété, lat. pietas, -atis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z