Definita cuvantului ihtiol
IHTIÓL s. n. ulei sulfuros, din roci care conțin fosile de pești, folosit în tratamentul diverselor boli de piele. (< fr. ichtyol)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ihtiol
PAIÓL, paioale, s. n. (Mar.) Pardoseală de protecție cu care se căptușește podeaua încăperilor unei nave. [Pr.: pa-iol] – Din fr. payol, rus. paiol. Vezi definitia »
SUPRASTERÓL s. m. derivat toxic de sterol produs printr-o profundă modificare structurală a vitaminei D2. (< engl. suprasterol) Vezi definitia »
SEX-SIMBÓL s. n. idealul sensibilității și al sexualității, reprezentat de o vedetă. (< engl. sex-symbol) Vezi definitia »
PERIBÓL s.n. 1. Spațiul sacru din jurul templelor grecești sau romane, decorat cu statui și cu monumente votive. 2. Incintă exterioară a unor edificii sacre. [< fr. péribole, gr. peribolos]. Vezi definitia »
SIMBÓL s.n. Semn care reprezintă, în mod convențional sau prin analogie, un obiect, o noțiune, o idee etc. ♦ Orice semn convențional care abreviază ceva; literă sau grup de litere care reprezintă numele unui element chimic; literă sau grup de litere care reprezintă o unitate de măsură etc. ♦ Simbolul credinței = crez. ♦ Figură de stil prin care se exprimă o idee abstractă cu ajutorul unui obiect, pe baza unei analogii. [Cf. lat. symbolum, gr. symbolon – semn, marcă, fr. symbole, it. simbolo]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z