Definita cuvantului impieta
IMPIETÁ vb. intr. a se amesteca în treburile cuiva, încălcându-i drepturile; a leza. (< fr. empiéter)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu impieta
pârăíta s.f. art. (reg.; în expr.) de-a pârăita = numele unui joc de copii. Vezi definitia »
ÁCTA (‹ cuv. lat.) s. n. pl. Colecție de documente, registre, condici privitoare la o anumită instituție, persoană sau problemă. ♦ A diurnă = însemnări zilnice afișate, prin care se difuzau la romani diferite informații (politice, militare etc.). Datează din sec. 2 î. Hr. și reprezintă cea mai veche formă de ziar. Vezi definitia »
ÎNCRUNTÁ, încrúnt, vb. I. 1. Refl. și tranz. A apropia sprâncenele sau a face cute între sprâncene ori pe frunte (în semn de nemulțumire, de mânie, de îngrijorare etc.); a privi aspru. 2. Refl. (Înv.) A se umple de sânge; a se înroși. – În + crunta. Vezi definitia »
FRETÁ vb. tr. 1. a asambla două piese, două tuburi metalice coaxiale cu ajutorul unei frete. 2. a arma o piesă de beton supusă la compresiune prin sudarea unor frete pe barele armăturii longitudinale. (< fr. fretter) Vezi definitia »
MERITÁ vb. tr. a fi vrednic de ceva; a i se cuveni. ◊ a justifica stima, prețuirea, interesul. ◊ (despre mărfuri) a justifica prețul, a valora. (< fr. mériter, lat. meritare) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z