Definita cuvantului imprecatoriu
IMPRECATÓRIU, -IE adj. care are formă de imprecație. (< fr. imprécatoire)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu imprecatoriu
MARTÍRIU s.n. 1. Suferință, tortură îndurată de cineva pentru convingerile sale, pentru o credință sau pentru o atitudine; martiraj. 2. (Fig.) Suferință morală intensă, mare și prelungită. [Pron. -riu. / < lat. martyrium, cf. fr. martyre, ngr. martyrion, it. martirio]. Vezi definitia »
MILÉNIU s.n. Interval de timp de o mie de ani. ♦ Împlinirea a o mie de ani de la producerea unui eveniment însemnat; sărbătorirea evenimentului cu această ocazie. [Pron. -niu. / cf. it. millennio]. Vezi definitia »
MEMÓRIU s.n. 1. Expunere, dare de seamă amplă privitoare la o chestiune, la un fapt, la o situație. ♦ (La pl.) Culegere de lucrări, conferințe etc. făcute în cadrul unei societăți literare, științifice etc. 2. Cerere în care motivele și faptele sunt expuse pe larg. [Pron. -riu. / < mémoire, după memorie]. Vezi definitia »
CANALAGÍU, canalagii, s. m. Muncitor care lucrează la instalarea și la întreținerea canalizării. – Canal + suf. -agiu. Vezi definitia »
OSUÁRIU s.n. Clădire, încăpere sau nișă într-un edificiu funerar, în care se păstrează osemintele celor decedați; groapă comună, loc special amenajat pentru oseminte (mai ales pentru cele rezultate din deshumările de pe câmpurile de luptă). [Pron. -su-a-riu, var. osuar s.n. / < lat. ossuarium, cf. fr. ossuaire]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z