Definita cuvantului informatiza
INFORMATIZÁ vb. tr. 1. a folosi informatica în rezolvarea unor probleme. 2. a dota cu mijloace de informatică. (< fr. informatiser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu informatiza
SERTIZÁ vb. tr. 1. a ansambla, a fixa două piese tubulare prin deformarea plastică a pereților la capătul uneia dintre ele. ◊ a fixa proiectilul în tubul cartușului. 2. a fixa o piatră prețioasă sau ornamentală într-o montură metalică prin îndoirea marginilor monturii. (după fr. sertir) Vezi definitia »
DEZUMANIZÁ, dezumanizez, vb. I. Tranz. și refl. A face pe cineva să-și piardă sau a-și pierde caracterele specific umane. – Din fr. déshumaniser. Vezi definitia »
BOLȘEVIZÁ vb. I. tr. A educa în spirit bolșevic, a propaga, a introduce, a întări spiritul bolșevismului. [< bolșevic + -iza, după rus. bolșevizirovati]. Vezi definitia »
DEMONIZÁ vb. I. tr. (Rar) A da caracter demonic. [< demon + -iza]. Vezi definitia »
AMORTIZÁ, amortizez, vb. I. Tranz. 1. A împiedica propagarea unui zgomot, a unui șoc. ♦ A scădea progresiv, în timp, amplitudinea unei mărimi caracteristice pentru un fenomen de ondulație. 2. A stinge treptat creditele pe termen lung prin plăți succesive sau prin răscumpărarea creanțelor. ♦ A recupera o investiție. – Cf. fr. amortir. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z