Definita cuvantului intenționalism
INTENȚIONALÍSM s. n. concepție etică formalistă care susține că orice activitate trebuie judecată numai după intențiile urmărite și nu după rezultatul ei. (< germ. Intentionalismus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu intenționalism
DIVIZIONÍSM s. n. Curent în pictura sfârșitului sec. XIX si începutului sec. XX, care își are originile în impresionism și al cărui principal reprezentant și inițiator este Georges-Pierre Seurat. În critica de specialitate, poantilismul este considerat a fi doar o verigă a divizionismului. Curentul aduce în pictura vremii tehnica punctării și a divizării imaginilor, scoțând în evidență formele și contururile prin opoziția culorilor complementare. Vezi definitia »
PANISLAMÍSM s.n. Concepție politică-religioasă, larg răspândită la sfârșitul sec. XIX, care propovăduia unirea tuturor popoarelor de religie musulmană. [< fr. panislamisme]. Vezi definitia »
BAUDELAIRIANÍSM BOD-LE-/ s. n. imitație a poeziei lui Baudelaire, care exprimă drama omului modern apăsat de spleen, obsedat de ideea morții, încercat de sentimente satanice și însetat de absolut. (< baudelairian + – ism) Vezi definitia »
ULTRALIBERALÍSM s.n. Liberalism exagerat. [< ultraliberal + -ism]. Vezi definitia »
SEMANTICÍSM s.n. Filozofie semantică. [Var. semantism s.n. / < rus. semantițism, cf. fr. sémantisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z