Definita cuvantului interpela
INTERPELÁ vb. tr. a face o interpelare; (p. ext.) a cere cuiva să dea un răspuns, să-și explice atitudinea. (< fr. interpeller, lat. interpellare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu interpela
CALIGULA (Caius Iulius Germanicus), împărat roman (37-41 d. Hr.). Inițiatorul unei politici despotice de tip oriental elenistic, a devenit proverbial prin cruzimea și extravaganța hotărîrilor sale. Asasinat de pretorieni. Vezi definitia »
la exemple să fie trecut și castravetele, fiind foarte cunoscut, nu numai dovleacul și pepenele Vezi definitia »
BEHALA, oraș în NE Indiei (Bengalul de Vest), suburbie sudică în aglomerația Calcutta; 378,8 mii loc. (1981). Ind. textilă (iută, covoare) și alim. Constr. de vagoane. Vezi definitia »
APELÁ vb. I. intr. A face apel la cineva, a adresa o cerere, o rugăminte; a chema. ♦ (Ieșit din uz) A se adresa unei instanțe judecătorești superioare pentru a cere schimbarea sau infirmarea unei hotărâri date de o instanță inferioară. [< fr. appeler, cf. lat., it. appellare]. Vezi definitia »
DECELÁ vb. tr. 1. a descoperi ceea ce este ascuns, a scoate în evidență. 2. (fiz.) a pune în evidență existența unei substanțe în cantitate mică sau a unui fenomen foarte slab. (< fr. déceler) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z