Definita cuvantului interviziune
INTERVIZIÚNE s. f. sistem de transmitere a programelor de televiziune între țările socialiste. (< fr. intervision)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu interviziune
ENDORFINE s.f. pl. [este necesar pluralul? – CM] Substanțe chimice produse de creier ca răspuns la o varietate de stimuli care (care „care”? – CM) reprezintă o modalitate de reducere a stresului. Pe lânga scăderea senzației de durere, secreția de endorfine creează euforie și dă apetit, elibereaza hormonii sexuali și îmbunătățește sistemul imunitar. Vezi definitia »
APREHENSIÚNE s. f. teamă vagă, nedeslușită, cauzată de presupunerea posibilității unui pericol. (< fr. appréhension, lat. apprehensio) Vezi definitia »
DEFLEXIÚNE, deflexiuni, s. f. 1. Abatere a unui curent de fluid din direcția lui de curgere, cu ajutorul unui deflector. 2. Schimbare a traiectoriei unui fascicul de particule, încărcate electric, care se mișcă în vid sau într-un gaz rarefiat, cu ajutorul unui câmp electric sau magnetic exterior; deviere. [Pr.: -xi-u-] – Din fr. déflexion. Vezi definitia »
a nu vedea bine (pe cineva) expr. a nu prevedea că o anumită persoană va avea necazuri. Vezi definitia »
PIÉPTENE, piepteni, s. m. 1. Obiect de toaletă confecționat din os, din metal, din materiale plastice etc., cu dinți mărunți, care servește la pieptănat1 părul sau pe care femeile îl poartă în păr ca podoabă. 2. (Mai ales la pl.) Unealtă cu dinți metalici, folosită în industria casnică la pieptănatul1 fibrelor textile; pieptănuși; p. ext. element al mașinii industriale de pieptănat fibrele textile. 3. P. anal. Nume dat mai multor obiecte, unelte sau părți componente ale acestora, care seamănă, ca formă sau ca întrebuințare, cu un pieptene (1, 2). [Var.: piépten s. m.] – Lat. pecten. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z