Definita cuvantului intuiționism
INTUIȚIONÍSM s. n. 1. curent filozofic iraționalist care opune rațiunii intuiția, concepută ca o facultate analoagă cu instinctul, cu simțul artistic sau cu revelația divină, considerând că aceasta ar pătrunde nemijlocit în esența obiectelor. 2. orientare metodologică care nu acceptă logica drept știință ce precedă matematica, considerând că scopul acestora se reduce la construirea și intuirea formațiunilor matematice și logice. 3. curent idealist-subiectiv care susține că noțiunile morale nu pot fi fundamentale decât în mod intuitiv. (< fr. intuitionnisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu intuiționism
STRABÍSM s. n. Anomalie care constă în lipsa de paralelism a axelor vizuale, având drept urmare privirea crucișă. – Din fr. strabisme. Vezi definitia »
HIPNOTÍSM s.n. 1. Totalitatea fenomenelor legate de hipnoză. 2. Disciplină care studiază provocarea artificială a somnului. [Pl. -me, -muri. / < fr. hypnotisme]. Vezi definitia »
VAGINÍSM s.n. (Med.) Contracție spasmodică a mușchiului vaginal. [< fr. vaginisme]. Vezi definitia »
HORAȚIANÍSM s. n. imitație a poeziei lui Horațiu, caracterizată prin intimitate, recluziune, meditație și somnolare la gura sobei. (< horațian + -ism) Vezi definitia »
ANTROPOLOGÍSM s.n. Concepție filozofică care consideră omul numai ca parte a naturii, în afara condiționării sale de către mediul social-istoric în care se dezvoltă. [< fr. anthropologisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z