Definita cuvantului mobila
MOBILÁ, mobilez, vb. I. Tranz. A aranja, a înzestra o încăpere, o locuință cu mobilă. – Din mobilă.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mobila
INTERPELÁ, interpelez, vb. I. Tranz. A cere cuiva să dea un răspuns, să dea socoteală asupra unui fapt; spec. a cere explicații (în parlament) unui membru al guvernului asupra modului de rezolvare a unor probleme, a unor acte etc. – Din fr. interpeller, lat. interpellare. Vezi definitia »
CUPLÁ, cupléz, vb. I. Tranz. (Tehn.) A lega, a reuni două sau mai multe elemente într-un sistem pentru a face posibil un transfer de energie între acestea; a acupla. ♦ Refl. recipr. Fig. (Despre oameni) A forma un cuplu, o pereche. – Din fr. coupler. Vezi definitia »
boala poate afecta unul sau ambele testicule. Orhita urliana este o complicatie a parotiditei epidemice, produsa de localizarea virusului la nivelul testiculelor; in majoritatea cazurilor este bilaterala si se insoteste de sterilitate. Tratamentul orhiepidimitei consta in ingrijire locala si administrare de antibiotice si analgezice; orhita urliana raspunde la tratamentul cu corticosteroizi. Vezi definitia »
CONTEMPLÁ vb. I. tr., refl. A (se) privi lung (admirativ sau cu emoție). [P.i. contémplu. / < fr. contempler, cf. lat. contemplare]. Vezi definitia »
boala cronica Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z