Definita cuvantului iradia
IRADIÁ vb. I. tr. a expune un corp acțiunii unei radiații. ◊ (despre radiații) a cădea pe suprafața unui corp. II. intr. a emite radiații de lumină, de căldură etc. în toate direcțiile. (< fr. irradier, lat. irradiare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu iradia
microeconomia, microeconomie, 1. știința care se ocupă cu studiul fenomenelor, proceselor și relațiilor generate de comportamentul agenților economici individuali (producător, consumator) în procesul de alocare a resurselor în vederea satisfacerii nevoilor. – pref. micro- + economia. Vezi definitia »
DEZAMBREIÁ vb. tr. a scoate din ambreiaj. (< dez- + ambreia) Vezi definitia »
DEBREIÁ, debreiez, vb. I. Tranz. A desface legătura dintre două mecanisme cuplate printr-un ambreiaj. – Din fr. débrayer. Vezi definitia »
Adicția este acea dependența față de un obiect, o substanță sau o activitate, în lipsa căreia o persoană trăieste un discomfort major. Aceasta poate merge de la adicția față de anumite alimente, până la adicția față de alcool, tutun, droguri, jocuri de noroc, jocuri pe computer sau internet. Vezi definitia »
CINEMATOGRAFIÁ vb. I. tr. A filma. [Pron. -fi-a-, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. cinématographier]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z