Definita cuvantului istorism
ISTORÍSM s. n. principiu de bază al metodei dialectice în cercetarea științifică, potrivit căruia evenimentele și fenomenele se studiază în procesul apariției, dezvoltării și pieirii lor, în strânsă legătură cu condițiile istorice concrete care le-au dat naștere. (< fr. historisme, rus. istorizm)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu istorism
MERCANTILÍSM s. n. 1. doctrină economică practicată de o serie de țări europene în sec. XV-XVIII, care considera că avuția socială rezidă în acumularea de bani. 2. spirit negustoresc, comercial; preocupare de a câștiga bani prin orice mijloace. (< fr. mercantilisme) Vezi definitia »
derbedeism s. n. sg. (pub., peior.) atitudine sau comportament antisocial / de derbedeu. Vezi definitia »
s.m. Substanta de natura proteica, determinand, la introducerea in organism, aparitia unui anticorp. – Din fr. antigène Vezi definitia »
NEWTONIANÍSM s.n. Sistemul lui Newton cu privire la mișcarea corpurilor cerești și la cauzele ei. [Pron. niu-to-ni-a-. / < fr. newtonianisme]. Vezi definitia »
CROMATÍSM s. n. 1. proprietate a razelor albe de a se descompune în raze de culori diferite. 2. aberație cromatică. 3. structură melodică în care predomină intervale cromatice. (< fr. chromatisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z